Mijn Geurmedicijn » Geneest Zenuwpijn

Neuropatische pijnstillers bij zenuwpijn.

Neuropathische pijn (zenuwpijn) ontstaat door een beschadigde of verminderde werking van een zenuw. Er ontstaan veranderingen in de zenuw. Zenuwcellen proberen de beschadiging te herstellen. Er ontstaan kleine zenuwuitlopers die proberen aansluiting te vinden op de plek waar de zenuw beschadigd is. Soms gaan deze zenuwuitlopers bundelen en ontstaat er een zenuwknobbel (neuroom). De zenuw kan overgevoelig raken en bij kleine aanraking al een pijnscheut veroorzaken. Je kunt dit herkennen als stroomstootjes, een scherpe en brandende pijn.

Zenuwbeschadiging geneest vrijwel nooit vanzelf.. Je kunt neuropathische pijn op verschillende manieren behandelen, bijvoorbeeld met medicijnen..

Pijnstillers bij zenuwpijn niet effectief

Bij de behandeling van pijn wordt vaak gedacht aan pijnstillers, zoals paracetamol en NSAID’s. Toch blijken pijnstillers niet effectief bij zenuwpijn. Daarom schrijven artsen vaak medicijnen voor met een remmende werking op het zenuwstelsel. Medicijnen voor epilepsie of depressie worden vaak ingezet bij de behandeling van zenuwpijn. Deze medicijnen remmen de signaaloverdracht van pijnprikkels in de zenuwen, waardoor het pijnsignaal vermindert. Anti-epileptica en antidepressiva moet je meestal langdurig gebruiken. Soms schrijft de arts een combinatie voor.

Geurmedicijnen activeren de aanmaak van nieuwe gezonde zenuwcellen en helpen beschadigingen te herstellen

Geurmedicijnen leren de zenuwcellen langs welke paden de signaaloverdracht van prikkels in de zenuwen horen te lopen. Zachte mooie paden met mooie gevoelens en gedachten, waardoor pijnsignalen verminderen en worden vervangen door signalen die harmonie en rust uitstralen. Op deze wijze krijgt je lichaam de kans om te herstellen, vanuit rust en balans en nieuwe zachte paden voor de prikkels van de zenuwen te vinden. Zo verdwijnen de pijnpaden die vanuit de alarmstand van het lichaam gevormd zijn en vindt jouw lichaam verlichting.