Mijn Geurmedicijn » Pijnstiller zonder bijwerkingen

Pijnstillers volgens de pijnladder

De bekende behandeling van pijn met pijnstillers of medicijnen gaat vaak volgens de pijnladder van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dit is een stapsgewijze aanpak voor pijnbestrijding met pijnstillers, opgebouwd uit vijf stappen.

Stap 1. Paracetamol

Stap 2. NSAID, zoals o.a. Ibuprofen, Diclofenac en Naproxen

Stap 3. Zwakwerkende opioïde, zoals Codeïne en Tramadol

Stap 4. Sterkwerkende opioïde

Stap 5. Toediening van een opioïde met injectie in het ruggenmergvocht of een zenuwblokkade

Bijwerkingen Pijnstillers

Let op: artsen raden NSAID’s af voor kinderen, zwangere vrouwen en kwetsbare ouderen. Heb je een aandoening of gebruik je andere medicijnen? Meld dit altijd bij de arts voor je NSAID’s als pijnstillers gebruikt.

Een nadeel van opioïden als pijnstillers is een grotere kans op bijwerkingen. Eén op de vijf gebruikers van tramadol ondervindt klachten, zoals verstopping, misselijkheid, braken en duizeligheid. Het wordt afgeraden om opioïden langdurig te gebruiken vanwege het risico op medicijnafhankelijkheid. 

Bron: ziekenhuis.nl

Geurmedicijnen: Unieke Pijnstillers zonder bijwerkingen

Het grote voordeel van geurmedicijnen als pijnstillers is dat deze GEEN bijwerkingen zoals verstoppingen, misselijkheid, maagpijn, misselijkheid of buikpijn geven. Geurmedicijnen blokkeren ook geen pijnsignalen, zoals NSAID's of opiaten dat doen, zonder iets aan de oorzaak van de pijn te doen. Geurmedicijnen zorgen er juist voor pijn vervangen wordt door een fijn gevoel. Geurmedicijnen brengen je immuunsysteem en hormonenstelsel in balans, waardoor de oorzaak van de pijn verdwijnt. Tot slot, het allermooiste, ieder geurmedicijn is uniek en wordt volledig afgestemd op jouw specifieke combi van pijnklachten en passend bij de persoon die jij bent.

Bron: Uit effectiviteitsonderzoek van Drs. Coleta van Bekhoven is gebleken dat bij 80% van de vrouwen pijn geheel verdwijnt en bij 20% sterk vermindert.